Rejestracja

Niezależny Samorządny Związek Zawodowy „Solidarność” powołany w Polsce w wyniku protestu robotniczego i utworzony na podstawie porozumienia zawartego dnia 31 sierpnia 1980 roku w Gdańsku pomiędzy Międzyzakładowym Komitetem Strajkowym a Komisją Rządową jest obecnie największym w Polsce związkiem zawodowym. Zorganizowani w naszym Związku pracownicy różnych zawodów, razem walczą o lepsze warunki pracy i wyższe płace.
Pracownicy, którzy się organizują mogą wspólnie wynegocjować lepsze układy zbiorowe pracy, uczciwsze traktowanie czy wyższe płace. Razem łatwiej bronić swoich praw, a tam gdzie działają związki zawodowe:
  • rzadziej naruszane są prawa pracowników,
  • rzadziej dochodzi do nieregularnego wypłacania wynagrodzeń.
Organizowanie się i wspólne działanie na rzecz lepszych warunków pracy i płac to jedyny sposób na pracodawców, którzy mając przewagę nad pracownikami, często jej nadużywają.

NSZZ „Solidarność” oferuje swoim członkom profesjonalizm i doświadczenie. Jesteśmy najlepszym głosem ludzi pracy, a od Ciebie zależy czy ten głos będzie silniejszy.

Pełna zawartość strony tylko dla zalogowanych użytkowników.
Nie masz konta?
- Zarejestruj się, zajmie to tylko minutę -